Write For Us

Belia tak beri sokongan di Tg Piai, saya risau!

Loading...
Google Rank
34 Views
Published
Ketua Pemuda PKR, Akmal Nasir merasa terharu dan tersentuh apabila pemimpin Anwar dan Azmin dapat duduk bersama, dan mencari jalan untuk bekerjasama dan memperkuatkan parti.
"Saya tahu bahawa dalam beberapa bulan kebelakangan ini terdapat beberapa pandangan yang berbeza, tetapi dalam kongres ini saya harap kita dapat mengetepikannya dan memastikan kita bersatu," kata Akmal.
Tetapi dia dengan cepat memecahkan masalah dalaman - namun jelas - dan mula bercakap mengenai prestasi buruk Pakatan Harapan dalam pilihan raya kecil Tanjung Piai yang telah berakhir lebih tiga minggu lalu.
Akmal menegaskan bahawa ia adalah kali pertama belia tidak menunjukkan sokongan padu kepada parti itu.
Jika ini tidak menampakkan masalah, dia menambah, dia bimbang bahawa PH tidak dapat merealisasikan impiannya.
Pada penutupnya, Akmal menyeru para perwakilan untuk berpegang pada prinsip parti dan berpegang pada semangat pembaharuan.
"Kita mesti membuang kezaliman dan menegakkan keadilan. Kami bermula di jalan-jalan, dan sekarang bahawa kami telah menakluki Putrajaya, kita mesti menyedari sikap kita dalam kongres.
"Terima kasih, Azmin merasmikan kongres kami. Semua orang, mari bekerjasama dengan presiden untuk mengukuhkan parti demi masa depan negara kita, "katanya.
Category
TV Saluran - TV Channel
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment