Dua menteri DAP bangkitkan kepada kabinet agar Zakir diusir

Loading...

Thanks! Share it with your friends!

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Added by admin
3 Views
Dua menteri DAP berkata mereka telah membangkitkan isu kehadiran pendakwah Zakir Naik di Malaysia dan kontroversi mengenainya semasa mesyuarat kabinet hari ini.
"Kami telah menyatakan pendirian kami yang mana tindakan perlu diambil dan Zakir Naik tidak lagi dibenarkan untuk menetap di Malaysia.
"Perdana menteri telah mengambil kira kebimbangan kami. Kami serahkan kepada beliau untuk mempertimbangkan pendirian dan membuat keputusan secepat mungkin apa yang akan dilakukan untuk menangani masalah itu," kata Menteri Komunikasi dan Multimedia Gobind Singh Deo dan Menteri Sumber Manusia M Kulasegaran dalam satu kenyataan bersama hari ini.
Kedua-dua menteri itu antara lain membangkitkan kenyataan yang dibuat Zakir semasa ceramah di Kota Bharu minggu lepas.
Iklan
Sementara itu, kedua-dua mereka berkata Zakir tidak sepatutnya dibenarkan terlibat dalam sebarang acara.
"Kami juga menegaskan kebimbangan yang dibangkitkan dalam banyak ucapan dan kenyataan beliau yang menimbulkan kemarahan.
"Oleh itu, kami menyatakan bantahan kami kepada Zakir Naik sementara beliau tidak lagi boleh mengadakan sebarang aktiviti lagi di Malaysia atau membuat kenyataan lanjut yang memberi kesan kepada hubungan kaum dan ketenteraman awam," kata mereka.
Category
TV Saluran - TV Channel

Post your comment

Sign in or sign up to post comments.

Comments

Be the first to comment