Write For Us

Kita bincang pasal peradaban, bukan titik bingek

Sponsored Post Vitamin D2 Canada Persia
88 Views
Published
Presiden PKR Anwar Ibrahim menyifatkan isu surat yang tidak dibalas yang dibangkitkan oleh naib presidennya, Zuraida Kamaruddin sebagai isu “titik bengik”.
“(Isu ini) titik bengik, saya tak mahu bincang di sini. Datang saja mesyuarat kita bincang.
“Kita bincang masalah peradaban (di sini), bukan soal titik bengik,” katanya kepada pemberita selepas selepas meyampaikan ucapan dalam Persidangan Antarabangsa tentang Sejarah dan Budaya (ICHCC-SEA) kali keenam di Institut Antarabangsa Pemikiran dan Tamadun Islam (Istac) Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM).
Setiausaha Agung PKR Saifuddin Nasution Ismail semalam menolak permintaan Zuraida untuk mengadakan mesyuarat ‘perdamaian’ bagi membincangkan isu dalaman PKR.
Sebagai membalas kenyataan Saifudidn, Zuraida kemudiannya menegaskan bahawa tiga surat berkenaan dihantar kepada Anwar, bukannya kepada “setiausaha agung yang cuma dilantik untuk jawatannya”.
Isu surat yang tidak berbalas itu ditimbulkan Zuraida pada 28 Ogos, mendakwa Anwar tidak melayan tiga pucuk surat yang dihantar bagi membincangkan perihal parti itu, dan bagi mengadakan pertemuan untuk usaha ‘perdamaian’.
Category
TV Saluran - TV Channel
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment