Write For Us

MGNews : Persediaan SPM 2020 Cabaran Terbesar Buat Sekolah - Pengetua SM Setiabudi

Loading...
christmas sale Entertainment MindGames
11 Views
Published
GOMBAK - Menurut Pengetua SM Setiabudi, Faeiza Jumari, seramai 109 calon menduduki peperiksaan SPM hari ini. Katanya, detik yang dinantikan-nantikan oleh pelajar dan juga guru kini tiba selepas mereka melangkah masuk ke dalam dewan peperiksaan.

“Anak-anak pun sudah tidak sabar untuk menduduki SPM dan ia merupakan cabaran terbesar buat sekolah dan juga seluruh pelajar di negara ini secara amnya.

“Persediaan memang agak mencabar kerana kita tidak boleh berdepan atau bersemuka dan tertumpu kepada kelas dalam talian selain kita sendiri ada aturkan Projek Gemilang SPM 2020.

“Selain itu kita turut mendapat kerjasama daripada Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) untuk aturkan program motivasi, bengkel online serta kelas tambahan yang dibenarkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM),” katanya ketika ditemui MalaysiaGazette di sini hari ini.


MalaysiaGazette.com - Online News / Portal - Follow US Now! Or visit www.malaysiagazette.com for the latest news on politics, economy, fashion, travel, lifestyle and more www.malaysiagazette.com

#malaysiagazette #mgtv
Category
Berita - News
Tags
malaysiagazette, mgtv, MGNews
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment