Write For Us

'Saya sangka Mahathir terlalu keras terhadap Najib...'

Sponsored Post Vitamin D2 Canada Persia
115 Views
Published
Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali, isteri mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, pada mulanya menyangka suaminya terlalu keras terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak selepas beliau mengangkat sumpah sebagai pemimpin nombor satu negara pada tahun 2009.
Dalam autobiografinya 'My Name is Hasmah', Siti Hasmah menceritakan bagaimana tanda-tanda perselisihan di antara Mahathir dan Najib muncul seawal selepas beliau menjadi perdana menteri.
Ditanya apa yang telah berlaku antara kedua mereka selepas pulang ke rumah, Mahathir berkata beliau telah memberitahu Najib bahawa dia teruk dalam menjalankan tugasnya sebagai perdana menteri.
Katanya, Mahathir kritikal mengenai pengendalian Najib terhadap isu-isu negara dan kesan pada kedaulatan dan kemerdekaan kita, dan untuk tidak berkata apa-apa tentang kontroversi yang lebih terkini menyelubungi Najib sendiri.
Secara peribadi, katanya, beliau merasakan kesedihan dan kebingungan tentang apa yang berlaku kepada Najib yang pernah dikenalinya.
Namun begitu, beliau tetap berharap satu hari nanti negara akan kembali di landasan yang betul, tulis Siti Hasmah dalam bukunya itu.
Category
TV Saluran - TV Channel
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment