Write For Us

TERKINI : JIMAT MASA, KPJ Damansara Buat Ujian Saringan "Drive Thru"

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
E-Commerce Solutions SEO Solutions Marketing Solutions
80 Views
Published
“Pandu lalu” ujian Covid-19 di Hospital Pakar KPJ Damansara membantu rakyat negara ini mendapatkan pemeriksaan saringan virus itu hanya dalam masa 8 minit.

Walaupun terdapat kemudahan penjagaan kesihatan lain di negara ini yang menawarkan pemeriksaan Covid-19 secara pandu lalu, KPJ Damansara berkata ia adalah satu-satunya saringan yang tidak memerlukan temujanji.

Walaupun ujian saringan tanpa temu janji boleh mengambil masa sehingga 20 minit, namun ia mengambil masa sekitar 8 hingga 10 minit untuk menguji setiap pesakit di laluan itu, dengan keputusan yang dijangka siap dalam masa 24 jam.

Kira-kira 60 orang melakukan ujian saringan ketika laluan pandu lalu itu dibuka semalam, dan KPJ Damansara menyaring lebih 1,200 pelanggan tanpa temujanji sejak 2 Mac.


MalaysiaGazette.com - Online News / Portal - Follow US Now! Or visit www.malaysiagazette.com for the latest news on politics, economy, fashion, travel, lifestyle and more www.malaysiagazette.com

#malaysiagazette #mgtv
Category
Berita - News
Show more
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment