Write For Us

TERKINI : KKM Akan Ambil Tindakan Individu Langgar Peraturan Kuarantin - Dr. Noor Hisham

Sponsored Post Vitamin D2 Canada Persia
66 Views
Published
Pematuhan kepada arahan dan Prosedur Operasi Standard (SOP) khususnya ketika menjalani kuarantin wajib selama 14 hari adalah perkara penting yang tidak sepatutnya dilanggar, kata Datuk Dr Noor Hisham Abdullah.

Jelas Ketua Pengarah Kesihatan itu, jangkitan dan penularan Covid-19 masih boleh berlaku jika mereka yang diperintahkan menjalani kuarantin wajib sama ada di rumah atau pusat namun mengabaikan kepatuhan SOP.

“Isunya ketidakpatuhan SOP, mereka yang dikuarantin di rumah tidak sepatutnya bergaul dengan ahli keluarga jika individu positif, meraka akan jangkiti ahli keluarga.

“Sekiranya kita tempatkan mereka di stesen kuarantin sekali pun tetapi mereka masih tidak patuh SOP, mereka juga mungkin dijangkiti sekiranya ada yang positif dalam kalangan mereka. Penting patuh pada SOP,” katanya dalam sidang media perkembangan berkenaan wabak berkenaan.


MalaysiaGazette.com - Online News / Portal - Follow US Now! Or visit www.malaysiagazette.com for the latest news on politics, economy, fashion, travel, lifestyle and more www.malaysiagazette.com

#malaysiagazette #mgtv
Category
Berita - News
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment