Write For Us

'Dalam Umno tak boleh sokong Anwar? Ketua Pemuda saya dulu ni'

Sponsored Post Vitamin D2 Canada Persia
103 Views
Published
Bekas menteri di Jabatan Perdana Menteri, Nazri Aziz menganggap Presiden PKR, Anwar Ibrahim seorang reformis negara dan tidak teragak-agak untuk memberikan sokongan kepadanya.
Malah, Nazri berkata bukan perkara pelik sekiranya beliau memberi sokongan kepada Anwar memandangkan bekas timbalan perdana menteri itu pernah memimpinnya sewaktu dalam sayap Pemuda Umno.
"Anwar adalah Reformis. Saya sokong Anwar, takkanlah dalam Umno tidak boleh sokong beliau. Beliau adalah ketua Pemuda (Umno) saya dahulu. Tidak ada salahnya, memandangkan saya tetap bersama Umno,” katanya.
Kenyataan itu hadir ketika Nazri dilihat lantang mempertikaikan keputusan BN melantik bekas perdana menteri, Najib Razak yang berdepan tuduhan di mahkamah sebagai pengerusi Lembaga Penasihat BN.
Nazri berkata, bekas perdana menteri itu sudah diberikan peluang dua kali untuk mengetuai Umno dan BN, namun akhirnya gagal dan menyaksikan Pakatan Harapan (PH) mengambil alih kerajaan dalam pilihan raya umum lalu.
Kritikan Nazri itu menyebabkan terdapat pihak tertentu di dalam Umno yang mencadangkan bekas menteri pelancongan itu dipecat dari parti.
Setiausaha Agung Umno Annuar Musa pula berpandangan tidak ada keperluan untuk Umno mengambil tindakan terhadap NAzri.
Mengulas lanjut, Nazri berkata, sokongan terhadap Anwar boleh dibuat menerusi hasil mesyuarat kaukus reformasi dan tadbir urus yang dipengerusikan sendiri oleh Anwar.
“Kita hendak buat yang terbaik buat Malaysia, saya ada pengalaman sebagai menteri, pernah jaga parlimen dan saya hendak buat yang terbaik.
“Dengan jadi ahli kaukus saya boleh sokong (Anwar), kalau tidak sokong Anwar, takkanlah saya masuk kaukus Parlimen ini,” katanya.
Category
TV Saluran - TV Channel
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment