Write For Us

MGNews: Hujah Akhir Pendakwa Dalam Kes Rasuah Ahmad Zahid

Sponsored Post advertising Canada Persia
25 Views
Published
Pasukan pendakwaan yang diketuai oleh Timbalan Pendakwa Raya, Datuk Raja Rozela Raja Toran memulakan hujah akhir dalam kes rasuah melibatkan jutaan ringgit dana Yayasan Akalbudi milik bekas Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

Ketika ini, Ahmad Zahid yang juga bekas Timbalan Menteri Dalam Negeri (KDN) sedang menghadapi 47 tuduhan dengan 12 pertuduhan pecah amanah, lapan pertuduhan rasuah.

Selain itu Ahmad Zahid juga berdepan dengan 27 tuduhan pengubahan wang haram melibatkan puluhan juta ringgit milik Yayasan Akalbudi yang diasaskan olehnya.

Semalam peguam mewakili tertuduh Hisyam Teh Poh Teik berkata Ahmad Zahid tidak sepatutnya didakwa atas lapan pertuduhan rasuah yang dihadapinya berdasarkan bukti tidak berkualiti yang dikemukakan pendakwaan.

Ahmad Zahid tiba ke perkarangan mahkamah pagi ini lebih awal sekitar 8.40 pagi dan sempat berbual dengan beberapa penyokong serta media sebelum masuk bermulanya perbicaraan pagi ini.


MalaysiaGazette.com - Online News / Portal - Follow US Now! Or visit www.malaysiagazette.com for the latest news on politics, economy, fashion, travel, lifestyle and more www.malaysiagazette.com

#malaysiagazette #mgtv
Category
Berita - News
Tags
malaysiagazette, mgtv, MGNews
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment