Write For Us

"Punya sayangnya saya kepada presiden saya ini" - Azmin

E-Commerce Solutions SEO Solutions Marketing Solutions
87 Views
Published
Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali malam ini menimbulkan tuduhan seks yang menentang Anwar Ibrahim untuk menyerlahkan kedudukannya yang mantap dalam mempertahankan presiden PKR.
Walau bagaimanapun, Azmin (gambar) merungut bahawa apabila tuduhan yang serupa telah disamakan dengannya, dia tidak nampak menikmati sokongan yang sama.
Azmin berkata beliau mempertahankan Anwar daripada tuduhan liwat sejak tahun 1998 tanpa soalan.
"Saya tidak pernah bertanya, saya hanya pergi ke jalan-jalan ...," kata Azmin dengan merujuk kepada tahun-tahun awal Reformasi sebelum PKR akhirnya ditubuhkan pada tahun 1999.
Azmin menceritakan bagaimana dia ditangkap dan dipukul, sementara itu dipaksa membuat pengakuan palsu.
"(Mereka berkata) jika saya tidak mengaku, 20 tahun di bawah ISA! Saya berkata 'tidak ada perkara' (berlaku) [...] (Mereka bertanya) di manakah video itu? video kemudian memainkannya di Dataran Merdeka. '
"Setakat itu ... betapa saya menjaga kepimpinan saya," kata Azmin kepada sorakan liar dari orang ramai.
Pada masa yang sama, beliau cepat menunjukkan dakwaan terbaru yang melibatkan bekas pegawai penyelidik Anwar, Muhammad Yusoff Rawther, dalam akuan bersumpah bertarikh 19 November.
Sebagai penonton yang gemar terus bersorak, Azmin mengekalkan sikap yang serius, menyatakan bahawa dia juga mempertahankan Anwar.
"Apa yang saya katakan? Saya berkata, sebagai timbalan presiden, saya akan mempertahankan presiden saya.
"Daripada PKR, kita menolak politik longkang, kita menolak fitnah," kata Azmin yang berapi-api, disokong oleh orang ramai yang bersorak.
Walau bagaimanapun, beliau mengeluh bahawa dia tidak menerima sokongan yang sama apabila dipukul dengan skandal video seks yang didakwa awal tahun ini.
Category
TV Saluran - TV Channel
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment