Write For Us

Syed Saddiq sedia beri laluan kepada Muhyiddin di Muar

Loading...
Google Rank
128 Views
Published
Ketua Pemuda Bersatu Syed Saddiq Syed Abdul Rahman bersedia untuk memberi laluan kepada presiden parti Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk bertanding di Muar - kerusi parlimen yang dikatakan bakal diisi pemuda 26 tahun itu.
"Sama ada Muhyiddin di Pagoh atau Muar, saya akan menyokongnya 100 peratus dan pastikan dia menang," kata Syed Saddiq kepada Malaysiakini ketika ditemui di Muar semalam.
Muhyiddin semalam memberitahu sidang akhbar bahawa akan mendedahkan kerusi mana yang bakal ditandingi tidak lama lagi sama ada beliau akan mempertahankan kerusi Parlimen Pagoh atau berpindah ke Muar.
Syed Saddiq berkata pengaruh presiden Bersatu itu tidak akan terbatas kepada hanya satu kawasan, dan jika pertandingan kedua di Muar, pengaruhnya masih akan dirasakan di Pagoh.
Bagi dirinya sendiri, Syed Saddiq berkata beliau bersedia menentang mana-mana kerusi lain selagi berada di Johor.
"Ini kerana Johor adalah kubu kuat Umno dan kami (Pakatan Harapan) mesti membuka kunci untuk mencapai Putrajaya," katanya.
Syed Saddiq secara aktif bekerja di Muar, mengadakan acara bersama dengan ketua wanita Johor Amanah Norhayati Bachok dan Naim Jusri Pemuda PKR yang dikatkan bakal bertanding di kawasan Dewan Undangan Negeri Maharani dan Sungai Balang di bawah Muar.
Ahli Parlimen Muar adalah Umno Razali Ibrahim, yang juga seorang timbalan menteri di Jabatan Perdana Menteri.
Category
TV Saluran - TV Channel
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment