Write For Us

'Saya bukan seorang pencuri'

Sponsored Post Vitamin D2 Canada Persia
75 Views
Published
Datuk Seri Najib Razak mengalu-alukan perbicaraan terhadapnya berhubung dana RM2.6 bilion dan menyifatkannya sebagai peluang untuk membersihkan namanya.
"Isu RM2.6 bilion telah diguna habis-habisan untuk mengutuk, memburuk dan mencaci saya selama ini. Dengan pertuduhan hari ini, ia akan beri peluang kepada saya untuk membersihkan nama.
"Saya bukan seorang pencuri. Dan mudah-mudahan perjalanan (perbicaraan) akan berkesudahan dengan kebenaran ditegakkan," katanya kepada pemberita di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur hari ini.
Najib hari ini dibebaskan dengan ikat jamin RM3.5 juta yang perlu dijelaskan paling lewat 28 september ini.
Beliau dihadapkan empat pertuduhan mengikut Seksyen 23 (1) dan 24 (1) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) 2009 dan 21 pertuduhan mengikut Seksyen 4 (1) (a) - Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pencegahan Pembiayaan Keganasan 2001 (AMLATFA).
Bekas perdana menteri itu berkata beliau berharap perbicaraan itu akan menunjukkan "kedaulatan undang-undang memang wujud di negara ini".
"Saya tidak mahu buat apa-apa kenyataan yang boleh dianggap sebagai subjudice kepada kes ini. Tetapi tentulah pasukan pembela ada fakta-fakta yang memihak kepada kita.
"Dan kami yakin, apa yang kami harap, ialah keputusan (perbicaraan) akan dapat menunjukkan kedaulatan undang-undang wujud di negara ini," katanya lagi.
Ketika ditanya sama ada pendakwaan yang dibuat ke atasnya hari ini bertujuan menjatuhkannya, Najib berkata beliau tidak mahu membuat sebarang dakwaan.
Category
TV Saluran - TV Channel
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment