Write For Us

Satu bendera pun tak nampak, Rani Kulup berang

Sponsored Post Vitamin D2 Canada Persia
131 Views
Published
Presiden Martabat Jalinan Muhibah Malaysia (MJMM), Abdul Rani Kulup berang apabila melihat tidak ada satu bendera Jalur Gemilang dikibar di sekitar ibu negara tatkala hari kemerdekaan ke-60 hampir tiba hujung bulan ini.
Abdul Rani mencadangkan agar pihak berkuasa tempatan menguatkuasakan arahan pemasangan bendera di setiap kawasan masing-masing.
"Di dalam negara bulan kemerdekaan, satu bendera pun ayah tak nampak. Semua tak ada bendera. Macam seolah-olah Malaysia ini tidak menyambut kemerdekaan. Mana ada bendera? Bendera bukan mahal, tujuh kupang satu. Kau belilah. Pasang bendera.
"Jangan campur adukkan politik dengan kemerdekaan. Hormat pejuang-pejuang yang terdahulu yang bersusah payah memerdekakan negara. Bukan masalah politik.
"Ayah gesa penguat kuasa tempatan seperti DBKL, majlis bandaran, keluarkan arahan tangkap dan saman dan seluruh warga asing dalam negara ini pasang dan kibarkan Jalur Gemilang. Jangan nak harapkan kerajaan nak bagi," katanya.
Beliau ditemui pemberita selepas membuat laporan polis terhadap seorang pemimpin DAP atas isu filem Malay Regiment di IPD Dang Wangi hari ini.
Category
TV Saluran - TV Channel
Sign in or sign up to post comments.
Be the first to comment